Vanaf mei maken KPN en Vodafone hun Europese roamingbundels, om mee te bellen, sms'en en internetten in andere EU-landen, een stuk groter. De internetbundels van KPN-abonnees worden allemaal minstens twee keer zo groot, meldt de provider woensdag.
 
De dagbundel van 2,50 euro krijgt twee keer zo veel data en komt uit op 100 MB. Ook bij de weekbundel van 5 euro wordt twee keer zo veel data geleverd: 200 MB. 
 
De maandbundel wordt opgehoogd van 200 naar 500 MB, voor dezelfde prijs van 10 euro. Alle andere bundels van KPN, waaronder de 'Buurlandbundel' en 'Belbundel', zullen verdwijnen.
 
Voor prepaid-klanten van KPN verdwijnen de roamingtarieven per 30 april helemaal, zegt de provider tegen Tweakers. Het is volgens KPN technisch nog niet mogelijk om verbruik van abonnees in het buitenland met hun binnenlandbundel te verrekenen.
 
De veranderingen zijn het gevolg van Europese regels die op 1 mei ingaan, in aanloop naar de totale afschaffing van Europese roamingkosten in 2017.
 
Vodafone
Ook Vodafone past zijn prijzen op 1 mei aan, laat de provider weten aan NU.nl. De bundel Alles-in-1 Op Reis (2 euro per dag) krijgt 50 MB in plaats van de huidige 35 MB. Daarbij worden vanaf mei 50 belminuten en 50 sms'jes per dag geleverd.
 
De grotere XL-bundel van 4 euro per dag gaat van 100 naar 125 MB, met 125 sms'jes en 125 belminuten. Prepaid-klanten van Vodafone kunnen hun bundel binnen Europa vanaf 30 april net zo gebruiken als in Nederland, zonder extra kosten.
 
Mensen zonder speciale buitenlandbundel gaan bij beide providers ook lagere tarieven betalen voor bellen, sms'en en internetten. Zowel KPN als Vodafone hanteren het nieuwe Europese maximum van 6 cent per MB en belminuut en 2 cent per sms. Voorheen waren de maximumtarieven ruim 20 cent per MB en belminuut, en 7 cent per sms.
 
Woordvoerders van T-Mobile en Tele2 lieten woensdag weten dat zij nog niets willen zeggen over veranderingen voor hun klanten.

Nu.nl

Published On: 24-03-16|Categories: nieuws|

Deel dit bericht