KPN gaat modems van maximaal een miljoen klanten openzetten als Fon-hotspots. Klanten die hun modem openstellen, kunnen bij andere klanten ook op wifi, net als op miljoenen plekken in het buitenland. KPN begint volgende week een proef.

Bij de proef in de Amsterdamse wijk IJburg gaan 900 klanten de Fon-hotspots testen. Bij die proef van enkele maanden wil KPN monitoren hoe het systeem bevalt en of klanten het echt gaan gebruiken. Daarna zet de provider de functie geleidelijk aan in heel Nederland, waarbij eind dit jaar 800.000 tot een miljoen klanten de mogelijkheid krijgen om van hun modem een Fon-hotspot te maken.

De routers van klanten moeten geschikt zijn om een tweede netwerk naast het eigen thuisnetwerk te draaien. Klanten krijgen pas toegang tot het netwerk van anderen als ze zelf ook van hun router een Fon-hotspot maken. Omdat Fon een wereldwijd netwerk is, kunnen KPN-klanten ook in het buitenland op veel hotspots, waaronder die van veel Belgacom-klanten in België. KPN heeft een overeenkomst met Fon voor de Nederlandse markt.

KPN is daarmee de derde grote provider die begint met een netwerk van wifi-hotspots. Kabelaar Ziggo doet dat al langer, terwijl UPC nu bezig is met het inschakelen van de hotspotfunctionaliteit in diverse provincies. Het was al eerder bekend dat KPN in april wilde beginnen met Fon-hotspots.

tweakers.net

Published On: 24-03-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht