KPN heeft een tweede Internet Centre op Schiphol geopend. De locatie biedt werkplekken met desktopcomputers en andere kantoorfaciliteiten. Tegen betaling is er draadloos internet.

Het tweede Internet Centre staat naast het eveneens net geopende Fair Taste in Lounge 1 van de vlieghaven. Schiphol mikt vooral op zakelijk gebruik. De reiziger kan onder meer printen, scannen en kopiëren.

De eigen laptop kan eventueel aan het lokale netwerk worden gekoppeld. Tevens is het mogelijk de eigen mobiele telefoon of laptop op te laden. Het eerste Internet Centre is sinds enige tijd gevestigd in Lounge 2. De centra zijn dag en nacht open.

Internet Zones
Naast de twee Internet Centres biedt Schiphol ook zogeheten Internet Zones aan, waar snel onderweg van computers gebruik kan worden gemaakt. Die zones zijn in alle vier de Lounges te vinden en op enkele pieren.

Het draadloze internet wordt al enige jaren aangeboden. Naast het betaalde draadloze internet is er tevens een mogelijkheid het eerste uur gratis gebruik te maken van wifi, maar dat biedt wel een lagere snelheid dan de betaalde dienst. KPN biedt dat sinds vier maanden aan. De dekking van het draadloze internet is in totaal zo’n 200.000 vierkante meter en strekt zich uit tot Schiphol Plaza en de hallen en pieren voorbij de douane, zegt KPN.

Webwereld

Published On: 11-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht