KPN heeft aangekondigd zijn 4g-netwerk op basis van lte sneller uit te rollen dan aanvankelijk de bedoeling was. De telecomprovider wil dat in het eerste kwartaal van 2014 er landelijke dekking is voor 4g, terwijl eind van deze maand de helft van de Nederlanders 4g-dekking moet hebben.

Dat laat KPN weten in een persbericht, waarbij het zijn uitrolplannen uit de doeken doet. Waar deze maand nog 50 procent van de Nederlandse bevolking dekking moet hebben, moet dat eind dit jaar al 80 procent zijn. Uiteindelijk moet in het eerste kwartaal van 2014 het 4g-netwerk op basis van lte landelijk dekkend zijn. Daarmee zou de uitrol van het 4g-netwerk drie maanden eerder voltooid zijn dan aanvankelijk in de planning stond.

Met de aankondiging bevestigt de telecomprovider het bericht van KPN-topman Eric Vercouteren, die vorige week al aangaf dat de uitrol van 4g in Nederland zou worden versneld. Vooralsnog is KPN de enige Nederlandse telecomprovider die een 4g-netwerk van enige omvang heeft opgezet in Nederland. Concurrenten Vodafone en T-Mobile zullen later nog met hun eigen 4g-netwerk komen.

Tweakers.net

Published On: 18-06-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht