Krack is een lek ontdekt door een Belgische onderzoeker waarmee een draadloze verbinding tussen vatbare apparaten onderschept en aangepast kan worden. Denk hierbij aan het verkeer tussen je apparaat (telefoon, laptop) en het wifi-punt (router, modem internet provider). Veel leveranciers van netwerkapparatuur hebben inmiddels een update beschikbaar gesteld om deze aanval op hun apparaten te voorkomen. Nu is het wel belangrijk dat deze geïnstalleerd wordt op vatbare netwerkapparaten.

De systemen die wij bij Mega Bite gebruiken, bieden een veilig, stabiel en schaalbaar netwerk. Doordat deze apparaten vanuit de Cloud worden beheert, updaten deze apparaten zichzelf automatic naar de nieuwste firmware. In het geval van KRACK waren onze systemen er snel bij een update beschikbaar te stellen voor het gros van de vatbare apparaten. Waardoor binnen een korte tijd alle netwerken met deze apparaten niet meer vatbaar waren voor deze aanval.

Heeft u vragen over de mogelijkheden van dit soort slimme netwerken, of wilt u weten of uw netwerk vatbaar is. Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website, of telefonisch op de contactpagina.

Mega Bite

Published On: 27-10-17|Categories: nieuws|

Deel dit bericht