Wat is de overeenkomst tussen een iPhone en een elektrische tandenborstel? Het antwoord is nu nog ‘die is er niet’, maar misschien komt daar verandering in. Apple heeft namelijk een patent verkregen op een dock dat de iPhone op de zelfde manier oplaadt als nu gebeurt bij elektrische tandenborstels: draadloos.

Het patent, ontdekt door Patently Apple beschrijft een dock zonder dockconnector. Via (onzichtbare) contactpunten wordt de iPhone met inductie van stroom voorzien. Daarnaast bevat het dock antennes waarmee het ook mogelijk wordt om data door te sturen en/of het draadloze signaal van de iPhone te versterken.

""

grafische beschrijving van de patentaanvraag (via Patently Apple)

Het is niet de eerste keer dat een ‘draadloos’ oplaadbare iPhone ter sprake komt. Vorig jaar berichtten we al over een artikel in de Wall Street Journal. Die krant citeerde toen bronnen die wisten te melden dat Apple experimenteerde met een ‘vooruitstrevende’ oplaadmethode voor de iPhone. Deze zouden in 2012 terugkomen in producten.

Als je geen zin hebt om te wachten tot Apple met een draadloze-oplaadoplossing komt zijn er nu al oplossingen voorhanden om een iPhone via inductie op te laden. Zo is er de in Nederland-ontwikkelde PowerPad die werkt in combinatie met een cover waar je iPhone in past. Misschien het overwegen waard in het kader van HNDCD?

onemorething.nl

Published On: 27-06-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht