Microsoft maakt zich op voor de lancering van Office 2013 en een update voor Office 365. Vermoedelijk komt de vernieuwing deze maand nog.

Officieel is er nog geen datum bekend waarop Office 2013 en de opgefriste Office 365 worden gelanceerd, maar Microsoft is wel bezig met het voorbereiden van zijn verkoopspartners.

Zo kregen sommige resellers en integratoren richtlijnen over de updates voor gehoste Office 365 updates. Op 21 januari is er bijvoorbeeld een partner training in het hoofdkwartier in Redmont voor de aankomende lanceringen.

"Lancering

Charles Drengberg, een Microsoft Business Manager en Virtual Technical Specialist bij En Pointe Technologies verklapte op Twitter alvast enkele aanpassingen:

  • Gebruikers van Office 365 krijgen een melding van de update 14 dagen voor ze naar de nieuwe versie worden overgeschakeld.

  • Amerikaanse gebruikers zijn eerst aan beurt gevolgd door Europa en Afrika in de maanden daarna. Japan, Korea en de landen rond de Grote Oceaan.

  • Tegen november 2013 zal iedereen de upgrade hebben, zelfs gebruikers die de installatie hebben uitgesteld.

  • Losse Exchange Online licentiegebruikers krijgen als eerste een upgrade gevolgd door de “E” Suite (Enterprise) gebruikers. Wie hybride online/lokale Exchange gebruikt moet eerst Exchange Service Pack 3 moeten hebben om de Exchange Management Console te gebruiken.

  • Voor de nieuwe onderdelen in Office 2013 heb je Windows 7 of 8 nodig. Vanaf April 2013 moet je voor de uitrol op Mac een Office 2011 of recentere versie hebben geïnstalleerd.

  • De gratis Office Web Apps krijgen ook updates: de Lync Web App krijgt HD beeldkwaliteit en krijgt een videoconferencingmodus waarbij alle gebruikers elkaar kunnen zien.

  • Office 2010 zal beschikbaar blijven als download via Office 365 en dit tot 8 april 2014.

Als lanceringsdatum circuleert 29 januari bij bepaalde media, maar Microsoft geeft daar momenteel geen commentaar op.

Van Office 2013 is al een preview beschikbaar sinds deze zomer. De nieuwe versie van het kantoorpakket zal onder meer de interface hanteren van Windows 8.

Office 365 bestaat al enkele jaren en is de cloud kantoorsoftware van het bedrijf die je als gebruiker kan huren. Hiervan verschijnt geen nieuwe versie, maar het pakket wordt wel telkens uitgebreid als er nieuwe functies bij Office komen.

ZDNet.nl

Published On: 15-01-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht