Een technische storing bij internetknooppunt AMS-IX in Amsterdam zorgt momenteel voor internetproblemen op diverse plaatsen in het land. 

Dat bevestigt AMS-IX tegenover NU.nl. Het internetknooppunt is een van de belangrijkste ter wereld. De exacte oorzaak van de technische storing is nog niet bekend. 

Door de storing hebben mensen door het hele land last van internetproblemen, en zijn diverse websites slecht of niet bereikbaar. De problemen begonnen rond 12.00 uur toen het verkeer via AMS-IX even helemaal weg leek te vallen.

Een woordvoerder van AMS-IX kon nog geen details geven, maar stelt wel dat inmiddels niet meer al het verkeer weggevallen is omdat het knooppunt gebruikmaakt van elf datacenters. Een cyberaanval kon ook nog niet uitgesloten worden, maar er is nog niets wat daarop wijst.

AMS-IX zoekt momenteel naar de oorzaak en oplossing, maar kan nog niet inschatten hoelang de problemen nog zullen aanhouden.

Niet al het internetverkeer in Nederland gaat over het knooppunt AMX-IX. Er zijn andere knooppunten zoals NL-IX die niet kampen met problemen. Een dergelijke grote storing doet zich zelden voor.

nu.nl

Published On: 13-05-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht