Samsungs Knox blijft tegen problemen aanlopen. Beveiligingsonderzoekers zijn op een kwetsbaarheid in de containertechnologie gestuit.

Onderzoekers zetten vraagtekens bij de beveiliging van Samsungs Knox, die beveiligde containers toevoegt aan smartphones van de fabrikant. Een virtuele partitie scheidt zakelijke apps en instellingen van privégebruik en zorgt voor een dichtgetimmerde omgeving zodat Android geschikt is voor de zakelijke markt. In theorie.

Beveiligingsonderzoekers in Israël zijn op een probleem gestuit in Knox dat een gat opent in diens beveiligde containers, zo meldt de Wall Street Journal. Samsung zegt bekend te zijn met het issue, maar noemt het een bekende aanvalsmethode die geen schade kan aanrichten bij Knox-gebruikers. De smartphoneproducent roept graag dat de Amerikaanse overheid de technologie heeft goedgekeurd, maar ook het Pentagon heeft problemen met Knox.

Beloofde beveiligingsniveau

Knox moet de hardware- en softwarematige beveiliging van BlackBerry naar de kroon steken. Bedrijven houden echter de boot af vanwege aanhoudende problemen met het beloofde beveiligingsniveau. Het Pentagon heeft problemen met het integreren van Knox en blijft op gaten stuiten die dan weer door Samsung worden gepatcht.

De NSA heeft 500 Galaxy S4's aangeschaft die nog altijd in een pilotproject hangen. De Wall Street Journal meldde al eerder dat bedrijven gefrustreerd zijn over de beloofde veilige Android-smartphones van Samsung. De virtualiseringstechnologie is verre van perfect en bedrijven zitten vervolgens wel vast aan een abonnement op een MDM-dienst.

webwereld

Published On: 27-12-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht