Lenovo kondigt ThinkPad Helix aan

Lenovo heeft de ThinkPad Helix aangekondigd, een 11,6-inch multifunctioneel ultrabook voor de zakelijke markt. Deze ultrabook draait met Windows 8 of Windows 8 Pro en kan op maar liefst vier manieren worden ingezet.

De ThinkPad Helix bestaat uit een tablet en een dockingstation met toetsenbord. De ultrabook kan worden gebruikt als een gewoon ultrabook met touchscreen, maar als meer mobiliteit is gewenst dan kan de tablet worden losgekoppeld. Ook kan de tabet rechtop worden gezet in het dock voor het bekijken van een video of presentatie, of worden neergelegd terwijl hij nog aan het dock vastzit. Deze ultrabook weegt 1,6 kilo en is ruim 20 millimeter dik.

De 11,6 inch tablet is voorzien van Gorilla Glass en geeft beelden weer in full HD (1920 x 1080 pixels). De touchscreen biedt ondersteuning voor de bediening met een pen of maximaal 10 vingers tegelijk. De tablet weegt 835 gram.

De ThinkPad Helix werkt met een derde generatie Intel Ivvy Bridge processor. Een Core i7 processor behoort tot de mogelijkheden. Het werkgeheugen bedraagt maximaal 8 gigabyte DDR3 1600 Mhz. Mede door de ssd-schijf (tot 256 gigabyte) is deze ultrabook in staat om goede prestaties te leveren. Tot de aansluitingen behoren een usb 2.0 poort, twee usb 3.0 poorten, ethernet, mini-displayport en mini-hdmi.

De ThinkPad Helix heeft volgens Lenovo een totale batterijduur van 10 uur, wat voldoende moet zijn voor een werkdag. De batterij in de tablet werkt maximaal 5 uur. Deze ultrabook wordt eind februari gelanceerd tegen de prijs vanaf 1499 dollar.

 

pcmweb.nl

Published On: 09-01-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht