Lenovo wil 160.000 ThinkCentres terugroepen vanwege mogelijke problemen met de accu. Twee gebruikers meldden dat hun all-in-one-pc's vlam hebben gevat. Lenovo raadt aan de desbetreffende series, M70z en M90z, niet meer te gebruiken.

De twee series zijn de ThinkCentre M70z en M90z, die verkocht werden tussen mei 2010 en januari 2012. Lenovo heeft ontdekt dat de systemen door een fout in de voeding onder bepaalde omstandigheden oververhit kunnen raken en in brand kunnen vliegen. Twee klanten hebben een dergelijke situatie gemeld aan het computerbedrijf.

Volgens Lenovo zijn maar een paar modellen uit de M70z en M90z-serie vatbaar voor het probleem. Klanten kunnen dit controleren op de supportwebsite van het Chinese bedrijf en indien nodig hun voeding laten vervangen. Tot die tijd wordt hun aangeraden de all-in-one-computers niet te gebruiken en het netsnoer uit het stopcontact te trekken.

Lenovo is lang niet het eerste bedrijf waarbij dit gebeurt. Veel laptopbouwers hebben eerder al systemen moeten terugroepen vanwege gevaar voor ontvlammende accu's.

Mega Bite heeft deze type machine ook uitgeleverd. We raden u dan ook aan om te controleren of uw machine tot de serie behoort. Dit kunt u HIER controleren.

U kunt bellen met Lenovo Support op +31 (0)20 513 3939.  Op de machines zit normaal gesproken een next-business-support, wat betekent dat de voeding bij u op locatie kosteloos zal worden vervangen.

Mega Bite

Published On: 09-03-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht