Lenovo heeft ervoor gekozen om een eigen startmenu in de Windows 8-installatie voor zijn producten te bouwen. Daarmee neemt het Chinese bedrijf het heft in eigen hand. Aangezien Lenovo 's werelds grootste computerfabrikant is, zal dat Microsoft niet lekker zitten.

Sinds enige tijd mag Lenovo zich de grootste computerfabrikant noemen en dus is het voor Microsoft automatisch een partij om rekening mee te houden. Klaarblijkelijk is Lenovo niet langer van plan om op Microsoft te wachten voor de toevoeging van een startknop aan Windows 8. Om het gewenste doel dan maar zelf te bereiken heeft Lenovo ervoor gekozen om Pokki in het besturingssysteem gebouwd.


 

Pokki is een programma van Sweetlabs en zorgt ervoor dat er een startmenu aan Windows 8 wordt toegevoegd. Dat startmenu toont redelijk veel gelijkenissen met dat van Windows 7 en oudere versies van het besturingssysteem. Sweetlabs is naar verluidt ook met andere PC-fabrikanten in gesprek voor de toevoeging van de software.

Microsoft doet met de eerste grote update voor Windows 8 overigens ook wel wat, maar het is zeker geen terugkeer naar de klassieke startknop. In Windows 8.1 kan een startknop worden toegevoegd, die gebruikers met één klik naar de Modern UI-omgeving brengt. Microsoft ziet deze interface als het nieuwe startmenu.

Techzine

Published On: 23-08-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht