Het Amerikaanse HP is niet langer 's werelds grootste fabrikant van computers. Volgens cijfers van zowel IDC als Gartner is Lenovo aan het Amerikaanse merk voorbijgestreefd. Waar de PC-markt een flinke dip doormaakt, weet Lenovo relatief goede resultaten neer te zetten.

De markt voor computers is in het tweede kwartaal van 2013 met 11 procent gekrompen, als we deze vergelijken met een jaar eerder. Lenovo vormt hierbij een lichtpuntje en wil dat graag laten weten ook: "Zelfs in de moeilijkste marktsituatie ooit heeft Lenovo niet alleen marktaandeel gewonnen, maar we hebben onze winsten weten te vergroten en innovatievere producten weten te lanceren," meldt Yang Yuanqing, bestuursvoorzitter en CEO van Lenovo. 

Lenovo is volgens beide analistenbureau's in het afgelopen kwartaal goed geweest voor 16,7 procent van de verkopen, HP volgt op de voet met 16,3 of 16,4 procent en dat is 4 tot 5 procent lager dan een jaar eerder. HP belooft echter betering: "We vinden het niet leuk om op de tweede plaats te staan en zijn ook niet van plan daar lang te blijven staan," zegt een woordvoerder van HP. Dell eindigde met 11,8 procent op de derde plaats.

De PC-markt kromp voor het vijfde kwartaal op rij en dat is de langste periode tot nog toe. Gartner verwacht dat de grootste klap voor de PC-markt inmiddels achter de rug is.

Techzine

Published On: 11-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht