LG heeft na diverse lekken officieel de G Flex onthuld. Een gebogen smartphone met knoppen aan de achterkant en een zelfhelende behuizing.

De gebogen telefoon komt voorlopig alleen in Korea uit. In het thuisland van LG zal de G Flex in november al in de winkels liggen. Beschikbaarheid in andere landen wordt later bekendgemaakt.

De G Flex krijgt een 6 inch-scherm met een hd-resolutie van 1280 x 720 pixels. Een full hd-scherm was nog niet mogelijk. In plaats van glas wordt gebruikgemaakt van een gebogen plastic oled-scherm en panel.

Het scherm maakt gebruik van wat LG real rgb noemt waarbij de rode, groene en blauw subpixels in één pixel zitten.

Vorm

Door de gebogen vorm past de G Flex volgens LG beter bij het gemiddelde gezicht en in een kontzak. Bij het bellen zit de microfoon dichterbij de mond en de speaker dichterbij het oor, aldus het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het geluid zou drie decibel harder zijn dan bij normale telefoons.

Samsung presenteerde onlangs al de Galaxy Round, ook een smartphone met een gebogen scherm. Hierbij is de telefoon echter de andere kant op gebogen. Niet van boven naar beneden, maar van links naar rechts.

Naast de gebogen vorm introduceert LG voor het eerst een 'self healing coating' die volgens het bedrijf de krasjes en beschadigingen van dagelijks gebruik automatisch repareert. Hoe dit precies werkt en in welke mate de coating krassen kan opvangen wordt niet duidelijk gemaakt.

""""

 

Software

Net als bij de G2 (review) die LG onlangs in Nederland lanceerde, zitten de volumeknoppen en aan/uit-knop aan de achterkant van het toestel en niet aan de zijkant. De software is bovendien aan de gebogen vorm aangepast.

Zo zijn via QTheater foto's, video's en Youtube direct beschikbaar vanaf het vergrendelscherm door het scherm aan te raken en met twee vingers naar buiten te slepen. "Op die manier wordt de app geopend alsof de gordijnen in een theater worden weggeschoven", aldus LG.

Het is ook mogelijk twee schermen naast elkaar weer te geven zodat multitasken eenvoudiger wordt. De positie waarin de G Flex wordt gehouden zorgt bovendien voor een andere afbeeldingen op het vergrendelscherm.
 

 

De functie Knock On zat al in de G2 en zorgt ervoor dat het scherm wordt ontgrendeld als je er twee keer op tikt. G Flex beschikt ook over deze functie en is uitgerust met een aantal nieuwe functionaliteiten. 

Het led-lampje aan de achterzijde van de telefoon geeft bijvoorbeeld meer informatie. Het lampje wordt groen als een gezicht wordt herkend, gaat knipperen als de zelfontspanner van de camera aan het aftellen is en gaat rood knipperen als diverse oproepen van één persoon niet zijn beantwoord.

NuTech.nl

Published On: 28-10-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht