LG is begonnen met de massaproductie van een flexibel scherm van 6 inch dat moet dienen als elektronisch papier en gebogen kan worden tot 40 graden.

Dat schrijft The Verge op basis van Koreaanse publicaties. LG heeft de productie bevestigd aan Mashable.

Volgens LG zou het elektronische papier met een resolutie van 1025×768 al in april in de Europese winkels moeten liggen. Het scherm of papier is slechts 0,7 millimeter dik.

Het bedrijf zou diverse tests hebben uitgevoerd waarbij LG het scherm van een hoogte van 1,5 meter op de grond heeft laten vallen. Ook is er met een rubber voorwerp op het scherm geslagen. Het elektronisch papier zou daarbij niet beschadigd zijn.

Electrowetting
Papier kan veranderd worden in een scherm door middel van de techniek electrowetting. Hierdoor wordt de houding van papier veranderd en kunnen bijvoorbeeld video’s op een simpel A4’tje worden afgespeeld. Bovendien kan het papier door elektriciteit ‘toe te voegen’ dezelfde functionaliteit krijgen als een e-reader.
""

Ook Nokia toonde onlangs al een flexibel scherm in een smartphone. Samsung is al langer bezig met buigbare schermen. De eerste resultaten moeten nog dit jaar komen. In 2013 moeten de schermen nog verder kunnen buigen.

De activiteiten van LG, Nokia en Samsung zijn belangrijke stappen naar echt opvouwbaar elektronisch papier, waardoor bijvoorbeeld digitale kranten gemaakt kunnen worden die dezelfde fysieke kenmerken hebben als papieren kranten.


Nu

Published On: 29-03-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht