Het aantal gebruikers van Windows XP is in april licht gedaald, zo blijkt uit de statistieken van twee meetbureaus. Sinds 8 april heeft Microsoft de ondersteuning van XP gestopt. Gebruikers werden dan ook massaal opgeroepen om op een nieuwer besturingssysteem over te stappen.

Volgens zowel StatCounter als Net Applications daalde het aantal XP-gebruikers vorig maand met zo'n 1,4%. StatCounter zag het aandeel van XP teruglopen van 18,6% naar 17,2%, terwijl Net Applications een daling van 27,7% naar 26,3% waarnam. Ondanks de daling houdt dit in dat honderden miljoenen mensen nog steeds XP gebruiken, ondanks alle adviezen om dit niet te doen.

Windows 7 en Windows 8 profiteerden van het teruglopende XP-aandeel. 55,1% van de internetgebruikers werkt volgens StatCounter met Windows 7, terwijl Net Applications het op 49,4% houdt. Windows 8 groeide in april het hardst. Net Applications zag een toename van 0,9%, van 11,3% naar 12,2%. Bij StatCounter berekenden ze dat 13,1% van de internetgebruikers nu Windows 8 draait. Een stijging van 0,8% ten opzichte van de maand ervoor.

Ook Mac OS X zag afgelopen maand een lichte groei, hoewel de twee meetbureaus nog wel over het aandeel van Apple's besturingssysteem verschillen. De 0,3% groei die StatCounter zag zorgde ervoor dat Mac OS X op een marktaandeel van 8,8% uitkwam. Ook Net Applications zag het aandeel van Mac OS X met 0,3% toenemen, alleen zegt dit meetbureau dat Mac een totaal marktaandeel van 4% heeft.

security.nl

Published On: 01-05-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht