Kijken we naar de verkoopcijfers van de laatste zes maanden in de VS dan zijn de mobiele devices met Android OS (de groene lijn) duidelijk meer in trek dan de good old iPhone (zwarte lijn) of Blackberry (RIM). Vooral Froyo (OS versie 2.2) doet de mobiele kopers vaker kiezen voor een telefoon met het Google mobiele besturingssysteem.

Android als familietelefoon

Mobiele telefoons met Android als OS worden gezien als beter geschikt voor gebruikers met kinderen. Enerzijds door de betaalbaarheid van de telefoon anderzijds door de diversiteit aan toepassingen en vaak diverse hardware. Zo kennen telefoons voorzien van Android vaker een betere camera, beter of groter scherm of andere relevante hardwaregestuurde toepassingen die de telefoons voor een brede groep aantrekkelijk maken.  Ook wordt een Android-telefoon meer gezien als een ‘geeky’-telefoon waar freaks meer mee kunnen als ook meer van kunnen verwachten in de mobiele toekomst.

iPhone valt van troon

Kijken we naar de betrouwbare verkoopcijfers van onderzoeksbureau Nielsen dan is de iPhone 4 niet langer te betitelen als  “most successful iPhone launch ever”. Deze benaming lijkt meer op een zelfbenoemde hype gebaseerd te zijn dan op verkoopcijfers.

In de periode januari tot en met augustus 2010 wist Android in de VS 32% te veroveren van de smartphonemarkt. Als we logisch nadenken, dan zal dit deze trend alleen maar stijgen dit jaar gezien de succesvolle releases en upgrades van Android-telefoons zoals de HTC Wildfire, Samsung Galaxy S en HTC Desire HD.

""

http://www.androidworld.nl/49206/liever-android-dan-iphone/

Published On: 18-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht