Ten opzichte van de nieuwe MacBook Pro en de iMac valt de update van de Mac mini misschien een beetje in het water. Aan de buitenkant is er niets veranderd; de mini behoudt het design die de computer in 2011 had gekregen. Aan de binnenkant zijn er wel nieuwe dingen te ontwaren.

Zo heeft ook de Mac mini de nieuwe Intel-processor uit de Ivy Bridge-lijn aan boord. Deze is te krijgen in de i5 of de i7-uitvoering. De i5-processor met 2 cores heeft een snelheid van 2,5 Ghz, de i7 quadcore processor is met 2,3 Ghz de snelste uit de lijn. Daarnaast is ook de harde schijf vergroot qua capaciteit; de Mac Mini heeft nu een opslagcapaciteit van respectievelijk 500 GB en 1 TB. 

Beide uitvoeringen worden standaard geleverd met 4 GB werkgeheugen aan boord. De grafische processor wordt dit keer ook door Intel geproduceerd in de vorm van de Intel HD Grahics 4000, ook wel ‘Kepler’ genoemd. De server-editie van de Mac mini wordt ook geleverd met de i7-processor aan boord, maar dan standaard met twee harde schijven van 1TB voor het zwaardere opslagwerk.

Een stuk minder wereldschokkend dan de nieuwe iMac of MacBook Pro dus, maar niet minder belangrijk. De Mac mini blijft een schitterende optie voor mensen die een sterke computer willen, maar dan wel eentje die weinig ruimte op het bureau inneemt, tegen een schappelijke prijs. Daarnaast is de mini een goed optie voor het gebruik als mediaspeler op anabolen.

Techzine.nl

Published On: 24-10-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht