Apple brengt zijn zwarte cilindrische Mac Pro in december uit en het startbedrag van de workstation is 3049 euro. De desktop is een stuk krachtiger, kleiner en zuiniger dan de vorige Mac Pro, die sinds 2010 bescheiden updates kreeg. De nieuwe Mac Pro zou zo stil als een Mac mini zijn.

Het startbedrag van de Mac Pro is 2999 dollar en voor dat bedrag bevat de workstation een Xeon-quadcore met kloksnelheid van 3,7GHz, 12GB ram en twee FirePro D300-kaarten met elk 2GB vram. De ssd heeft een capaciteit van 256GB en maakt gebruik van een pci-e-interface, wat de snelheid flink ten goede komt. Volgens Apple zijn de sequentiële leessnelheden 1,2GB/s. Er komen ook configuraties van het werkstation met Xeons met 6, 8 en 12 cores, terwijl het 1866MHz ddr3 ecc-geheugen uit te breiden is tot 64GB en er maximaal 1TB flashopslag ingebouwd wordt. De geheugenbandbreedte bedraagt maximaal 60GB/s en dat zou het dubbele zijn van eerdere Mac Pro's.

De versie van de nieuwe Mac Pro met Xeon E5 met zes cores en kloksnelheid van 3,5GHz, twee AMD FirePro D500-kaarten met elk 3GB vram, 16GB geheugen en pci-e ssd van 256GB gaat 4049 euro kosten.

Ondanks de krachtige hardware is het werkstation 'zo stil als een Mac mini', claimt Apple. Het verbruik zou ten opzichte van de vorige Mac Pro met 70 procent zijn afgenomen. De afmetingen van het werkstation zijn ook flink teruggebracht. Het nieuwe systeem is 25,1 centimeter hoog, waar de vorige generatie 51,1cm hoog was. Het volume van de behuizing is een achtste van dat van de vorige Mac Pro.

De zwarte cylindrische behuizing noemt Apple een 'thermische core' en de vorm zou voor efficiënte airflow zorgen. In totaal zou de Pro een rekenkracht van 7 teraflops kunnen bieden. De Mac Pro krijgt verder zes Thunderbolt 2-poorten.

De Mac Pro is vanaf 23 oktober te bestellen bij Mega Bite.

Tweakers.net

Published On: 22-10-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht