Een nieuwe patch voor de MacBook Air lost een WiFi-issue op, maar de problemen met de trage 802.11ac-chip blijven spelen, meldt Ars Technica na praktijktests.
 
Apple heeft een patch uitgebracht voor de MacBook Air om een WiFi-probleem op te lossen. De update zorgt ervoor dat de WiFi-verbinding constant blijft en er geen signaalverlies plaatsvindt, maar de verbinding blijft wel trager dan Apple heeft gespecificeerd. De patch is daarmee dus niet de verwachte fix voor de 802.11ac-problemen.
 
Ars Technica ontdekte een maand geleden dat de nieuwste generatie MacBook Airs problemen hebben met nieuwe 802.11ac-netwerken. Apple kondigde eind juni een fix aan voor WiFi-issues. Uit praktijktests van Ars Technica blijkt deze patch die problemen niet aan te pakken. De op handen zijnde nieuwe versie van OS X, Mavericks, zou mogelijk wel de problemen met 802.11ac oplossen.
 
Patch verhelpt andere bugs
De nieuwe MacBook Air is het eerste product van Apple met een 802.11ac-chip. Eerder zocht Apple bètatesters voor de 1.0-patch om te kijken of WiFi-issues daarmee werden aangepakt. Daarom werd aangenomen dat dit om een fix zou zijn voor de 802.11ac-problemen.
 
De nieuwste patch lost, naast het WiFi-issue, twee andere bugs op. De update verhelpt een probleem dat een knipperend scherm oplevert bij het gebruik van Photoshop en een issue wordt aangepakt dat zorgde voor een wisselend volumeniveau bij het afspelen van video’s.

Webwereld.nl

Published On: 19-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht