Kopers van Apple's nieuwe MacBook Pro's melden meerdere problemen, waaronder crashes bij zware taken.

Op Apple's webforum komen tientallen klachten van eigenaren van de nieuwe MacBook Pro's binnen. Het euvel doet zich voor bij het draaien van meerdere zware applicaties tegelijk, zoals Handbrake voor het converteren van video. Sommige van de laptops worden erg warm voordat ze crashen. Dat zou mede te wijten kunnen zijn aan de grafische chip. De echte oorzaken zijn vooralsnog niet bekend. Apple heeft nog niet op de vele meldingen gereageerd.

De meeste nieuwe MacBook Pro's beschikken over Intels Core i7-processoren en grafische chips van AMD, zoals de Radeon HD 6490M met 256 MB GDDR5-geheugen of de Radeon HD 6750M met 1 GB GDDR5-geheugen.

Ook Thunderbolt-problemen
De nieuwe MacBook Pro's zijn eind februari gepresenteerd. De laptops beschikken als eerste computers over ondersteuning voor de overdrachtstandaard Thunderbolt van Intel. Maar Thunderbolt veroorzaakt ook problemen bij het tonen van videobeelden op externe schermen, meldt Engadget. In sommige gevallen is een storende flikkering zichtbaar op Apple's Cinema Displays als deze via de gecombineerde Mini DisplayPort / Thunderbolt-poort zijn aangesloten. Apple zou volgens Engadget werken aan een firmware-update die dit probleem moeten tackelen.

Home Sharing-bug
De eerste eigenaren van de nieuwe MacBook Pro's ervaren ook problemen met de Home Sharing-functie, waarmee ze sinds de komst van iOS 4.3 anderhalve week geleden ook video en muziek kunnen streamen van Macs naar iOS-apparaten. Tot dan toe maakte Home Sharing alleen streamen tussen computers en van computers naar Apple TV mogelijk.

Webwereld

Published On: 21-03-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht