Apple zal er waarschijnlijk redelijk vroeg bij zijn met de introductie van nieuwe versies van alle MacBook's met een Haswell-processor van Intel. Naar verluidt kunnen we een aankondiging van MacBook Pro's met de processor verwachten op de Worldwide Developer Conference (WWDC) die volgende maand zal plaatsvinden. Precies een week eerder lanceert Intel de Haswell-reeks op de Computex-beurs in Taipei.

Ming-Chi Kuo van KGI Securities doet weer van zich spreken. De analist wist in het verleden al met grote regelmaat vroegtijd correct nieuws over Apple te verspreiden en waagt weer een nieuwe poging. Apple zal in het Moscone Center op de proppen komen met nieuwe MacBook Pro's, alsook met een nieuwe versie van OS X en iOS.

De MacBook Pro's krijgen geen ingrijpend herontwerp, de nieuwe processor daargelaten. Wat wellicht wel opzien baart is dat de gewone MacBook Pro-lijn zonder Retina-schermen gehandhaafd zal blijven vanwege de grote vraag in opkomende markten. Deze laptops beschikken in tegenstelling tot de Retina-varianten over een optische drive en dat zal voorlopig ook zo blijven. Een MacBook Air met een Retina-scherm ligt volgens Kuo nog niet in het verschiet.

De 5.000 tickets voor de WWDC waren binnen twee minuten volledig uitverkocht, met prijzen van 1.599 dollar per ticket is dat geen slechte prestatie in deze tijden.

techzine.nl

Published On: 07-05-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht