Amerikaanse Mac-gebruikers zijn verreweg het meest positief over hun computer. Het is de achtste keer op rij dat Apple de hoogste klanttevredenheidscore behaald.

De Mac scoort 87 van de 100 punten op een schaal die meet of mensen tevreden zijn met hun computer. Apple's computer haalt daarmee de hoogste score in de American Customer Satisfaction Index (ACSI). Niet alleen streeft de Mac daarmee andere computers voorbij, het is ook een record voor Apple zelf.

Apple geen verrassing

Als nummer twee komt HP uit de bus met 78 punten. De derde plaats is voor Dell, die 77 punten behaald heeft in de me""ting onder Amerikaanse consumenten..

Volgens Claes Fornell, grondlegger van de index, blijft Apple een leidende positie houden vanwege een combinatie van innovatie en een verscheidenheid aan producten. Het bedrijf heeft eerder dit jaar de hoogste klanttevredenheidsscores behaald met de iPhone en op het gebied van online-winkels.

Ook verwachting en klantenbinding

De ACSI brengt in kaart hoe consumenten tegenover een product staan. Daarbij wordt gevraagd naar waardering en kwaliteit, maar ook naar verwachting. Daarnaast toont de index aan hoe het bedrijf achter het product het doet op het gebied van klantenbinding en klachtenafhandeling. Voor het onderzoek worden jaarlijks ongeveer 70.000 interviews afgenomen.

www.webwereld.nl

Published On: 21-09-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht