Het aantal malware-exemplaren is vorig jaar de 75 miljoen gepasseerd, aldus anti-virusbedrijf McAfee. De groei is echter minder sterk dan in dezelfde periode vorig jaar. Mogelijk heeft de groei van Windows-malware een kritieke massa bereikt, nu steeds meer mensen een smartphone gebruiken. Zeker weten doet het anti-virusbedrijf dit niet. De hoeveelheid ontdekte mobiele malware bedraagt enkele honderden exemplaren.

Mac-malware
Voor Mac OS X kwam het totaal aantal exemplaren in 2011 niet boven de 400 uit, waarbij het grootste aantal nep-virusscanners bedraagt die vorig jaar juni en juli massaal verschenen. Onlangs liet F-Secure nog weten dat er in 2011 58 nieuwe Mac-virussen waren ontdekt.

"Mac-malware had een piek in het tweede kwartaal, maar daarna is het stil gebleven. Het vergelijken van de malware-groei voor de mac met die van Windows zorgt ervoor dat de Mac-dreiging niets voorstelt, maar het is altijd slim om je systeem te beschermen, zelfs als het een MacBook Air is", aldus McAfee. Verder blijkt dat het aantal Windows-rootkits en Autorun-malware de laatste maanden steeds veder aan het afnemen is.
http://www.security.nl/artikel/40447/1/Malware_passeert_75_miljoen_exemplaren.html

Published On: 22-02-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht