Volgens onderzoeksbureau Gfk stabiliseert de tabletmarkt zich in Nederland na diverse jaren van groei. Er zouden ongeveer 7,4 miljoen tablets in gebruik zijn in Nederland. Alleen onder ouderen zou het tabletgebruik nog licht toenemen, hoewel ook in deze categorie inmiddels 52% van alle ouderen een tablet heeft. Naast de tabletmarkt is ook de markt voor smartphones verzadigd met 9 miljoen smartphones, oftewel 70% van alle Nederlands beschikt over een smartphone. 

Gfk onderzocht ook het gebruik van digitale media waaronder video-on-demand en diensten voor muziek streamen. Volgens dit onderzoek zou de omzet uit digitale content inmiddels groter zijn dan de omzet uit fysieke verkopen. Met name jonge volwassenen maken veel gebruik van video-on-demand, ongeveer 45% van alle volwassenen tussen 18 en 34 jaar zou hier geregeld gebruik van maken. Voor films wordt in 50% gebruik gemaakt van een abonnementsvorm, terwijl voor series dit al op 80% ligt. 

Streamingsdiensten voor muziek zijn vooral populair onder jongeren tussen 13 en 17 jaar oud, waarbij 60% van deze groep gebruik tegen betaling muziek laat streamen.

hardware.info

Published On: 30-06-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht