Computerbeveiliger McAfee waarschuwt internetgebruikers voor malware op mobiele telefoons. Daarnaast verwacht het bedrijf een achteruitgang van Anonymous.

Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend in haar jaarlijkse Threat Predictions voor 2013 .

Consumenten zullen in 2013 vooral last ondervinden van malware op mobiele apps. Het bedrijf verwacht een opkomst van trojans die het voorzien hebben op creditcardgegevens.

Ook kunnen deze trojans aankopen doen in een appstore waar de gegevens van de consument bekend zijn zonder dat een gebruiker daar toestemming voor geeft. Zo kan er over een lange termijn geld worden afgeschreven.

Ransomware

Daarnaast waarschuwt het bedrijf consumenten voor ransomware. Ransomware is malware dat de computer vergrendelt en een melding geeft dat er een bepaald bedrag betaald moet worden om het apparaat weer beschikbaar te krijgen.

McAfee zag het afgelopen jaar de meldingen van deze software verdriedubbelen.

Anonymous

Vorig jaar voorspelde het bedrijf juist groei in aanhangers, en meer invloed voor groepen idealistische hackers zoals Anonymous. Voor volgend jaar verwacht het bedrijf een achtergang in effectiviteit en politieke invloed van de hackersgroep Anonymous.

Dit jaar bleven grote gecoördineerde aanvallen, zoals in 2011 op Sony, uit. Dit komt volgens McAfee door de ongecoördineerde structuur van de hackersgroep.

Wel verwacht het bedrijf de opkomst van kleinere groepen hackers met ieder een eigen politieke motivatie.

 

nu.nl

Published On: 28-12-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht