Volgens Microsoft is het aantal bekende lekken van privégegevens in de eerste helft van 2010 verder afgenomen. Ook het aantal geïnfecteerde pc's daalde. Wel zouden botnets nog steeds een groot gevaar voor gebruikers zijn.

Dat staat in het halfjaarlijkse Security Intelligence Report van Microsoft, dat op de RSA Conference in Londen werd gepresenteerd. Vergeleken met een jaar eerder is het aantal datalekken in de eerste helft van 2010 met 46 procent afgenomen. Het aantal geïnfecteerde pc's daalde met circa 14 procent. Het aantal gaten dat Microsoft in zijn software moest dichten, steeg wel licht: van 104 in het tweede halfjaar van 2009 naar 114 tussen januari en juni 2010.

Volgens Adrienne Hall van de beveiligingsdivisie van Microsoft zijn botnets bovendien nog steeds een groot probleem: ze zouden dienen als 'springplank' voor malafide activiteiten zoals het verzenden van spam, phishing en identiteitsfraude. Wel wist Microsoft tussen april en juni 2010 6,5 miljoen zombie-pc's uit een botnet te bevrijden, zei Hall.

Volgens Hall moeten mensen beter worden voorgelicht over de gevaren die op internet op de loer liggen. "Maar je moet niet overdrijven en mensen onnodig bang maken." Ook moet er beter worden samengewerkt om verspreiding van malware en botnets tegen te gaan: zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau. Tot slot is het detecteren en voorkomen van besmettingen van groot belang, aldus Hall.

""

Tweakers

Published On: 14-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht