Microsoft heeft dinsdag de mainstream support-periode voor Windows 7 afgesloten. Het OS gaat nu de fase in van extended support die tot 14 januari 2020 loopt. Windows 7-gebruikers moeten voortaan betalen voor specifieke ondersteuning en er komen geen nieuwe features uit voor het OS.

Het afsluiten van de mainstream support-periode voor Windows 7 Starter, Home Premium, Ultimate, Professional en Enterprise betekent dat Microsoft in toekomstige updates voor het besturingssysteem geen nieuwe features introduceert; in de extended support-fase, die vijf jaar loopt, zal Microsoft uitsluitend nog beveiligingsupdates voor Windows 7 uitbrengen.

Naast het stoppen met het uitbrengen van nieuwe features voor Windows 7, moeten gebruikers van het besturingssysteem voortaan ook gaan betalen voor bepaalde ondersteuning, waaronder ook specifieke hotfixes voor organisaties vallen, voor lekken die niet via de reguliere beveiligingsupdates gedicht worden. Microsoft zal de ondersteuning voor Windows 7 op 14 januari 2020 geheel staken.

Het OS wordt momenteel nog breed gebruikt, mede door de populariteit van het besturingssysteem binnen het bedrijfsleven en de toeloop van voormalige XP-gebruikers. Veel gebruikers zeggen deze Windows-versie, die in oktober 2009 uitkwam na het 'Vista-debacle' uitkwam, te waarderen om het feit dat het uitsluitend nog een klassieke interface biedt.

Windows 7 is officieel voor consumenten al niet meer te koop, zowel bij een nieuwe pc als los, maar het is nog wel mogelijk om voor computers waarop Windows 8 is voorgeïnstalleerd een downgrade aan te vragen naar Windows 7.

Microsoft staakt vanaf dinsdag ook de ondersteuning voor Virtual Server 2005, Systems Management Server 2003, Host Integration Server 2004, Visual FoxPro 9.0 en Windows CE 5.0. De eerstvolgende Windows-versie die met pensioen gestuurd zal worden is Windows Vista: deze krijgt op 11 april 2017 het stempel 'end-of-life'.

Tweakers

Published On: 13-01-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht