Met ingang van dinsdag ondersteunt Microsoft alle edities van Windows 7 zónder Service Pack niet meer. Ook Windows XP, Office 2003 en Exchange Server 2003 zien het einde van de ondersteuning naderen; dinsdag gaat het laatste jaar van hun extended-support-fase in.

Het stoppen van de ondersteuning voor ServicePack-loze versies van Windows 7 komt niet als een verrassing. Microsoft stopt de support voor een product standaard als een nieuw Service Pack 24 maanden uit is. Om iedereen van ondersteuning te blijven voorzien heeft Microsoft de installatie van Service Pack 1 voor Windows 7 in maart al geautomatiseerd. Dat houdt in dat het Service Pack zonder tussenkomst van de gebruiker via de automatische updates wordt geïnstalleerd. Alleen systeembeheerders die van sccm of van een wsus-server gebruikmaken kunnen de automatische installatie tegenhouden.

Op 9 april 2014 zal Microsoft de stekker uit de verlengde ondersteuning van Windows XP, Internet [Windows Update XP] Explorer 6, Office 2003 en Exchange Server 2003 trekken. Vooral Windows XP kent nog altijd een grote schare gebruikers. In januari bleek uit cijfers van Net Applications, dat bijna 40 procent van de internetters nog Windows XP gebruikt. Net Applications verzamelt gebruikersdata van ongeveer veertigduizend websites. Microsoft liet in de zomer van 2012 al weten dat het de ondersteuning van Windows XP niet opnieuw zal verlengen.

Windows 7-gebruikers die van de laatste updates zijn voorzien, worden door Microsoft tot 13 januari 2015 ondersteund. Daarnaast voorziet de softwarebouwer het besturingssysteem nog van kritieke updates tijdens de fase van verlengde ondersteuning, die tot 14 januari 2020 loopt.

tweakers.net

Published On: 09-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht