De Nederlandse afdeling van Microsoft heeft een persbericht verstuurd, waarin opnieuw wordt benadrukt dat de ondersteuning van Windows XP op 8 april aanstaande wordt stopgezet. Gisteren werd bekendgemaakt dat de ondersteuning van de Security Essentials-beveiliging nog met een jaar wordt verlengd, waardoor verschillende media veronderstelden dat de ondersteuning van Windows XP wordt verlengd.

Microsoft wil die berichtgeving graag gauw de kop indrukken met een nieuw persbericht, waarin nogmaals wordt gemeld dat Windows XP vanaf 8 april niet meer wordt ondersteund. "Vandaag heeft Microsoft bekend gemaakt tot juli 2015 wel de herkenning van virussen en malware te blijven onderhouden voor het anti-malware software Microsoft Security Essentials voor Windows XP," zo schrijft Microsoft.

Microsoft benadrukt opnieuw dat het zaak is om te upgraden naar een nieuwere versie van Windows: Modernere versies van Windows bieden betere bescherming tegen moderne beveiligingsrisico’s dan het meer dan 12 jaar oude Windows XP."

Techzine

Published On: 16-01-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht