Een defecte update voor Security Essentials en verschillende andere beveiligingsoplossingen van Microsoft heeft voor vastlopende en crashende computers gezorgd, zo heeft de softwaregigant bevestigd. Op 15 april werd er een update verspreid die met name op Windows XP voor problemen zorgde.

Ook beheerders van Server 2003 kregen met problemen te maken. Dat blijkt uit klachten van gebruikers en systeembeheerders op het forum van Microsoft. Sommige gebruikers klagen dat er binnen hun organisatie 3500 computers tijdens het inloggen vastliepen en crashten. Vanwege de problemen met Security Essentials, Forefront Client Security, Forefront Endpoint Protection, Windows Intune Endpoint Protection en System Center Endpoint Protection bracht Microsoft een nieuwe update uit, gevolgd door een nieuwe 'antimalware engine' die op 17 april werd uitgerold.

Microsoft adviseert gebruikers en beheerders die vanwege de problemen door de defecte update allerlei aanpassingen hebben gemaakt, zoals het uitschakelen van Behavior Monitoring en andere features, om die weer ongedaan te maken.

security.nl

Published On: 22-04-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht