Microsoft heeft zijn desktopbeheerdienst Intune in gebruik genomen in 36 landen. Tijdens de bètatestfase bleek grote belangstelling voor dit gereedschap in de cloud.


 
 

Voor het beheer van pc's via de cloudgebaseerde dienst Intune rekent Microsoft vanaf 11 dollar per computer per maand. Voor dat bedrag krijgt de IT-beheerder toegang tot een gehoste dienst voor onder meer aanbrengen van updates, toepassen van een beveiligingsbeleid, anti-malwarebescherming, foutopsporing, hulp-op-afstand en hard- en software-inventarisatie.

Bovendien geeft een abonnement op Intune het recht op een Windows 7 Enterprise-licentie voor elke pc waarvoor het cloudgebaseerde beheer in gebruik wordt genomen. Verder besparen organisaties op de aanschaf en het onderhoud van lokale servers die nodig zijn voor het toepassen van gecentraliseerd desktopbeheer.

Volgens berekeningen van IDC, die Microsoft zelf aanhaalt, is een besparing tot 702 dollaar per pc per jaar mogelijk door het gebruik van Intune. De introductie van Intune werd al begin maart tijdens de CEBIT aangekondigd. Microsoft kan zich verheugen op een grote belangstelling voor Intune. De 1000 bètatestlicenties waren in april vorig jaar binnen 24 uur vergeven.

Automatiseringgids

Published On: 24-03-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht