In de lente van 2015 moet de nieuwste versie van Windows 8 uit gaan komen genaamd Threshold. Van deze software komen er drie versies uit, allemaal voor een andere markt. Dit blijkt uit bronnen van Mary Jo Foley van ZDnet.

De volgende update van Windows 8 moet Threshold gaan heten en zal naar verluidt in de lente van 2015 uitgebracht worden. Eerder gaf Microsoft aan dat Windows op verschillende platformen meer geïntegreerd wordt met elkaar. Dit gebeurt onder andere doordat er gemeenschappelijk applicatiewinkels komen.

Toch heeft Microsoft volgens Mary Jo Foley van ZDNet besloten om drie versies van de nieuwste versie van Windows 8 uit te brengen. Allereerst zal er een versie uitkomen voor Windows Phones en tablets. Deze software zal ook beschikbaar komen voor enkele laptops, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan met de goedkope Chromebooks van Google.

De Windows Phone- en tablet-versie van Windows zal voornamelijk gebruikt moeten worden voor het draaien van Windows RT-apps. Er zullen echter ook apparaten zijn die deze versie van de Windows gebruiken, maar wel de desktopmodus kunnen gebruiken met Win32-apps.

De normale versie van de software zal gewoon gebruikt kunnen worden op PC's en laptops. Als laatste zal er nog een versie worden uitgebracht die speciaal voor grotere bedrijven bedoeld is. Deze zullen dan ook alleen maar beschikbaar zijn wanneer er een grote hoeveelheid licenties wordt afgenomen, aldus Foley.

Foley benadrukt dat bovenstaande de huidige plannen van Microsoft zijn. Het is mogelijk dat de nieuwe CEO een ander besluit zal gaan maken voor de nieuwste versie van Windows 8.

www.techzine.nl

Published On: 10-12-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht