Microsoft heeft zijn mobiele documentenscanner-app Office Lens nu ook voor Android en iOS uitgebracht. Met de software kunnen documenten gemakkelijk worden ingescand en gedeeld. De software kwam eerder uit voor mobieltjes op Windows Phone.

De komst van Office Lens voor Android en iOS werd wereldkundig gemaakt op het blog van Microsoft. De iOS-versie van de software is meteen gratis beschikbaar gemaakt in de App Store. Voor de Android-versie is vooralsnog alleen een previewversie beschikbaar; geïnteresseerden moeten zich opgeven bij een speciale Google+-community om de app te ontvangen.

Office Lens werkt met de camera van de smartphone en is bedoeld voor het 'inscannen' van documenten. De randen van het in te scannen document worden automatisch herkend. Vervolgens wordt de afbeelding opgepoetst om bijvoorbeeld tekst beter leesbaar te maken. De scan kan automatisch naar OneNote of OneDrive worden gestuurd, respectievelijk de notitie-applicatie en cloudopslagdienst van Microsoft. Met behulp van ingebouwde ocr kan tekst automatisch naar een Word-bestand worden omgezet. Voor kaartjes met contactinformatie kan desgewenst een contactpersoon worden aangemaakt op de smartphone na het inscannen.

Microsoft bracht Office Lens al enige tijd geleden uit voor Windows Phone. Wanneer overigens de final versie van de Android-app wordt uitgebracht, is nog onduidelijk.

 

Tweakers.net

Published On: 03-04-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht