Het heeft er alle schijn van dat Microsoft volgende week een versie van zijn Office-suite voor Apple's populaire iPad tablet aankondigt. Volgende week is er een persconferentie belegd met als thema 'het kruispunt waar cloud en mobile computing samenkomen'.

Microsoft doet mysterieus over het aangekondigde event en weigert nadere toelichting te geven over de inhoud van de aankondiging die het gaat doen. Wat wel zeker is dat de nieuwe CEO Satya Nadella op 27 maart in San Francisco aanwezig zal zijn om het praatje te houden. Nadella speelde eerder een grote rol in het uitbrengen van het cloudgebaseerde Office 365.

In juni bracht Microsoft nog een Office versie voor de iPhone uit. Net als voor die versie geldt, zal wellicht ook voor de iPad-versie gaan gelden dat een Office 365-abonnement vereist is om wijzigingen in documenten aan te brengen. Na het aantreden van Nadella werd daarnaast een nieuwe versie van Office voor de Mac aangekondigd, verscheen OneNote voor de Mac en introduceerde het bedrijf Office Online als vervanger van Office Web Apps. Bovendien voegde Office 365 de abonnementsvorm 'Personal' toe.

Microsoft heeft wat betreft Office in de cloud en op mobiel gebied met zware concurrentie te kampen van (gratis) pakketten als Google Docs, Apple iWork en QuickOffice.

Tot nog toe hoopte Microsoft met een mobiele versie van Office vooral succes te oogsten op Windows-tablets en het Windows Phone platform. Critici roepen al jaren dat Microsoft ook een belangrijk zakelijk platform als de iPad serieus zou moeten nemen. Als de aankondiging inderdaad Office voor de iPad blijkt te zijn, verschijnt de suite rijkelijk laat op het strijdfront.

Webwereld

Published On: 18-03-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht