Microsoft heeft zijn eerste Service Pack voor Office 2013, SharePoint 2013 en Exchange Server 2013 vrijgegeven. Het pakket bestaat uit een aantal toevoegingen op gebied van functionaliteit en de verbeteringen en beveiligingsupdates voor de Office-suite.

Gebruikers van Office 2013 krijgen binnen een maand de melding dat SP1 voor ze klaarstaat, terwijl het pakket voor Exchange en SharePoint Server 2013 direct te downloaden is. Overigens krijgen ook gebruikers van Office RT binnen Windows RT de Service Pack-update via Windows Update. Met het eerste Service Pack verbetert Microsoft onder andere de compatibiliteit met Windows 8.1 en Internet Explorer 11. Ook moet Office beter overweg kunnen met Windows Server 2012 R2 na doorvoeren van de update.

Daarnaast is er betere ondersteuning voor schermen met hoge pixeldichtheid en gevoelige touchpads,volgens Microsoft. Ook zijn er nieuwe api's voor ontwikkelaars en is er de 3d-visualisatietool Power Map voor Excel binnen Office 365 ProPlus.

Microsoft claimt ook verbeteringen doorgevoerd te hebben bij de virtualisatietechnologie die Office 365-gebruikers met een enkele klik desktopapplicaties laat installeren en updaten. Verder is Skydrive Pro nu ook binnen Office hernoemd naar OneDrive for Business. Tenslotte bevat SP1 alle updates op bijvoorbeeld gebied van beveiliging die sinds de release in 2013 heeft uitgerold. Bij Exchange zorgt SP1 onder andere weer voor ondersteuning van s/mime in de Outlook Web App.

tweakers.net

Published On: 26-02-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht