Microsoft heeft een eerste versie van de Windows 10 Technical Preview voor smartphones uitgebracht. Gebruikers die meedoen aan het Insiders-programma kunnen de software op hun toestellen zetten. De testversie voor de desktop is al enige tijd uit.

Wie meedoet aan het Insiders-programma van Microsoft en zijn smartphone heeft geregistreerd krijgt het nieuwe besturingssysteem vanzelf binnen via een over-the-air-update, blijkt uit de blogpost van Microsoft over de testversie. Ook toekomstige updates verschijnen automatisch.

Microsoft vraagt zijn gebruikers om feedback te geven op de software. Ook blijft het voor deelnemers mogelijk om terug te gaan naar een vorige installatie. Dat kan noodzakelijk zijn omdat de software nog niet goed werkt: volgens Microsoft gaat het om een vroege versie, waarbij nog verscheidene 'ruwe kantjes' weggewerkt moeten worden. Op zijn blog heeft het bedrijf uit Redmond een lijst met bekende bugs gepubliceerd.

Vooralsnog werkt de Windows 10 technical preview alleen op de Lumia 630, 635, 636, 638, 730 en 830. Ondersteuning voor high-end toestellen als de Lumia 930 en 1520 ontbreekt in deze eerste versie. Deze smartphones zijn gekozen omdat ze standaard genoeg ruimte hebben op de partitie waar het OS geïnstalleerd staat. Op termijn moeten er meer smartphones geschikt gemaakt worden voor het nieuwe besturingssysteem door dynamisch de OS-partitie aan te passen.

De preview voor de desktop is al langer beschikbaar. Vorige maand bracht Microsoft nog een nieuwe versie uit. In het najaar moet de final versie van Windows 10 op de markt komen.

Tweakers.net

Published On: 13-02-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht