Microsoft heeft een versie van Office voor iOS uitgebracht. Met de mobiele versie kunnen Word- en Excel-documenten worden bewerkt. Voor de applicatie is een Office 365-abonnement vereist, wat gebruikers minimaal 100 euro per jaar kost.

De mobiele Office-versie stelt gebruikers in staat om Word- en Excel-documenten te bewerken. Powerpoint-presentaties kunnen wel worden geopend, maar niet worden bewerkt: het is enkel mogelijk om notities toe te voegen. Documenten kunnen onder meer worden geopend via het SkyDrive-account van de gebruiker, hoewel het ook mogelijk is om te synchroniseren met een zakelijke SharePoint-omgeving. Documenten kunnen lokaal worden opgeslagen, zodat ze zonder internetverbinding kunnen worden bewerkt.

De mogelijkheden van de applicatie zijn overigens beperkt: zo is het in Word niet mogelijk om reeds getypte tekst van een bepaalde opmaak te voorzien, dat kan enkel voor 'nieuwe' tekst. Wel kunnen comments worden geplaatst. In Excel is het invoeren van complexe berekeningen weinig gebruikersvriendelijk.

Hoewel Microsoft de applicatie vrijdag in de Amerikaanse App Store heeft geplaatst, is de app op dit moment nog niet in de Nederlandse App Store beschikbaar. Volgende week moet daar verandering in komen. Bovendien is er enkel een iPhone-versie van de applicatie. Het benodigde Office 365-abonnement kost voor particulieren 100 euro per jaar of 10 euro per maand; zonder abonnement is de applicatie niet te gebruiken. Bij dat abonnement krijgen gebruikers ook de desktopversie van Office. Of er ook een Android-versie van Office komt, is nog niet bekend.

Tweakers.net

Published On: 14-06-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht