Microsoft dicht aankomende dinsdag 43 bugs in haar software, verspreid over 16 kwetsbaarheden. Negen van die problemen zijn aangemerkt als kritiek, waaronder twee in Internet Explorer 6, 7, 8 en één in 9.

Aankomende Patch Tuesday, 14 juni, dicht Microsoft in totaal 43 bugs in haar software. Die bugs vormen samen 16 mogelijke kwetsbaarheden. Van die kwetsbaarheden heeft Microsoft er negen de zwaarste status gegeven: kritiek. De overige zeven problemen die Microsoft oplost hebben slechts de status ‘belangrijk’ meegekregen.

Denial of service
Van alle kwetsbaarheden zijn er tien die het uitvoeren van remote code mogelijk maken. Twee bugs die opgelost worden kunnen leiden tot een denial-of-service aanval. Daarnaast zijn er nog twee kwetsbaarheden waarmee gegevens te stelen zijn en twee problemen waarmee kwaadwillende de privileges die zij als gebruiker hebben kunnen ophogen.

Microsoft lost met de patchronde twee problemen op in Internet Explorer. Ook lossen de patches een probleem op in Excel, waarvan alle nog ondersteunde versies last hebben. Die patch geldt niet alleen voor Windows, maar ook voor Office voor Mac.

Ook Adobe patcht
Verder lost het softwarebedrijf problemen op in Windows XP, Vista, 7, Server 2008 en Server 2008 R2, Microsoft SQL Server, het .NET framework, Silverlight, Visual Studio, de Forefront Threat Management Gateway en Microsoft Infopath 2007 en 2010. Voor bijna alle patches is na installatie een reboot nodig om ze te activeren.

Microsoft is niet de enige softwaregigant die dinsdag updates uitbrengt. Ook Adobe patcht die dag kritieke gaten in Reader en Acrobat voor zowel Windows als Mac OS X. Het is onbekend welke gaten Adobe dicht. Maar onlangs stelde Adobe nog patches uit voor een aantal zero day gaten, aangezien die dankzij de nieuwe sandbox in Reader, toch niet gevaarlijk zouden zijn. Het is dus waarschijnlijk dat Adobe deze gaten nu alsnog patcht.

Webwereld

Published On: 10-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht