Microsoft is erop gebrand komende tijd gebruikers van Internet Explorer naar de laatste versie te krijgen. Van IE zijn nog relatief veel oude versies in omloop.

71 procent van alle gebruikers van Internet Explorer gebruikt een oudere versie. Slechts 29 procent gebruikt de voor Windows 7 en 8 geschikte Internet Explorer 11 en dat is Microsoft een doorn in het oog.

"Iedereen wint als meer IE-gebruikers op de laatste versie zitten", stelt IE programmamanager Sam George woensdag in een blog. "We bouwen meer features in – zoals Enterprise Mode IE – en zullen met partners intern en extern samen gaan werken om consumenten en bedrijven sneller naar de laatste versie van Internet Explorer over te laten stappen."

Bij andere browsers ligt het percentage gebruikers van de laatste versie vele malen hoger. 48 procent draait de laatste versie van Chrome, 49 procent zit op de laatste iteratie van Safari, terwijl liefst 72 procent de nieuwste Firefox gebruikt. Deze browsers hebben als kenmerk dat de auto-update functionaliteit bijna niet te vermijden valt, terwijl Microsoft met name bedrijven rustig oudere versies laat gebruiken.

Daarbij komt ook dat upgraden vanaf XP – nog steeds goed voor 29 procent van alle Windows-desktops – kan tot maximaal Internet Explorer 8. 

webwereld.nl

Published On: 30-05-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht