Afgelopen woensdag stond de gehele presentatie van Microsoft in het teken van Windows 10, maar dat betekent natuurlijk niet dat dat het enige product is waar het bedrijf aan werkt. Tijdens de presentatie toonde Microsoft namelijk ook een nieuwe versie van Office die geoptimaliseerd is voor aanraakgevoelige schermen. Deze zal gratis worden meegeleverd met Windows 10 op smartphones en tablets. Daarnaast brengt het bedrijf dit jaar ook nog Office 16 op de markt voor de desktop-omgeving.

Niet alleen Windows krijgt dit jaar dus een grote update maar ook de hele Office-familie wordt onder handen genomen. Alle smartphones en tablets met Windows 10 krijgen gratis Office meegeleverd, het gaat hierbij om een nieuwe versie van Office die helemaal geoptimaliseerd is voor aanraakgevoelige schermen. Een zogenaamde universal-app die op meerdere schermgroottes kan werken, zowel op de smartphone, tablet als laptop. 

Daarnaast heeft Microsoft bekendgemaakt dat het werkt aan Office 16, een nieuwe versie van Office voor de desktopomgeving op computers en laptops. Deze nieuwe Office-versie zal "gratis" beschikbaar komen voor mensen met een Office 365-abonnement, deze gebruikers kunnen straks gratis upgraden. Of Office 16 ook nog als een los pakket in de winkel beschikbaar komt is nog even afwachten.

Wel heeft Microsoft eind vorig jaar ook voor Mac OS X een nieuwe Outlook for Mac aangekondigd en een beta van Office voor de Mac. Het lijkt erop dat Microsoft zowel de PC als Mac's gaat voorzien van Office 16 dit jaar. Microsoft heeft aangegeven dat een lancering gepland staat in de tweede helft van dit jaar. Daarmee kan Microsoft mikken op een lancering vlak voor het nieuwe schooljaar of gelijktijdig met de lancering van Windows 10, welke we in het najaar verwachten. 

Microsoft heeft in elk geval de vaart er goed in zitten en gaat veel nieuwe producten op de markt brengen. Microsoft probeert gebruikers ook te overtuigen door producten gratis aan te bieden, zo zullen gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 gratis kunnen overstappen op Windows 10 gedurende het eerste jaar na de lancering.

Techzine

Published On: 26-01-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht