Volgens bronnen die bekend zijn met de plannen van Microsoft, overweegt het bedrijf om in de toekomst Windows Phone en Windows RT gratis te verstrekken aan fabrikanten. Hiermee wil de softwaregigant de concurrentie aangaan met Android.
 

Microsoft overweegt om in de toekomst Windows Phone en Windows RT gratis beschikbaar te stellen. Dit blijkt uit bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf. Door dit te doen, hoopt het bedrijf een interessantere keuze te maken als besturingssysteem voor mobiele apparaten van derde partijen.

Naar verluidt zal de gratis versie gelanceerd worden met de andere versie van windows 8.2 Threshold. Tot op heden heeft Microsoft altijd wel geld gevraagd voor het mogen gebruiken van Windows Phone en Windows RT. Dit was de belangrijkste manier waarop het bedrijf aan de besturingssystemen verdiende.

80 procent van de verkochte Windows Phone- en Windows RT-toestellen werd gemaakt door Nokia. Microsoft gaat de hardware-afdeling van de Finnen overnemen. Dit betekent dat de productie van Lumia-toestellen onderdeel wordt van Microsoft en hierdoor is het niet meer zinnig om licentiekosten te vragen. Nu zo'n groot deel van de licentiekosten weggevallen is, zal er een minder geld verdiend kunnen worden aan de verkoop van licenties voor Windows Phone en Windows RT.

Door Windows Phone en Windows RT gratis te maken, hoopt Microsoft dat het marktaandeel van het mobiele besturingssysteem flink groeit. Hierdoor wil het bedrijf interessanter worden voor ontwikkelaars van apps. Om de misgelopen omzet van licenties te compenseren, zal Microsoft echter een andere manier moeten verzinnen om geld te verdienen. Mogelijk zal dit in de vorm van advertenties in apps en Bing gaan gebeuren.

www.techzine.nl

Published On: 12-12-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht