Microsoft kondigt voor zijn webmaildienst Outlook.com een aantal nieuwe features aan. Zo is de kalender verbeterd en de gebruiker kan met een aantal nieuwe themes de vormgeving via thema's aanpassen. Ook moet de Clutter-functie het beheer van de inbox vergemakkelijken.

Clutter zorgt er volgens Microsoft voor dat minder belangrijke berichten automatisch gefilterd worden en in een aparte map worden gezet zodat zij zich beter kunnen richten op e-mails die er toe doen. Volgens de softwaregigant wordt Clutter beter in zijn werk naarmate de gebruiker Outlook.com vaker gebruikt, maar om het filteralgoritme te 'trainen' kunnen ook onbelangrijke berichten handmatig naar de Clutter-folder gesleept worden. De functie is ook uit te schakelen.

Outlook.com krijgt dertien nieuwe thema's waarmee de vormgeving van de webmailomgeving aangepast kan worden. Ook moet Outlook.com vaker relevante zoeksuggesties aanreiken en bij het plakken van een link in een bericht genereert de software een preview van een website of video. Via zogeheten add-ins worden koppelingen gelegd met tools als Bing Maps, Uber, Boomerang en PayPal.

Volgens Microsoft wordt ook het leggen van contacten met anderen gemakkelijker. Zo kunnen Skype-chats binnen Outlook.com gestart worden, terwijl ook het delen van bestanden middels OneDrive gemakkelijker is gemaakt. Daarnaast kunnen Office-documenten die als een bijlage in een bericht zijn opgenomen direct naast de e-mail geopend en bewerkt worden in een zogeheten side-by-side view. Daarvoor worden de gratis beschikbare Office-webapps gebruikt.

De kalender is grafisch ook opgepoetst. Tevens zou de navigatie zijn verbeterd en het gebruik van gedeelde kalenders moet gemakkelijker zijn. Daarnaast zijn de specifieke kalenders van circa honderd landen en religies binnen de kalender oproepbaar.

Microsoft zegt dat de verbeteringen binnen de webmailomgeving in eerste instantie voor een selecte groep beschikbaar komen. Binnen enkele weken kunnen alle Outlook.com-gebruikers via een opt-in-mechanisme de nieuwe features uitproberen en eventueel feedback geven via het nieuwe Outlook UserVoice-forum.

 

Tweakers.net

Published On: 22-05-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht