De laatste tijd zijn er verschillende telefoonscammers en scareware actief, die zich als personeel of software van Microsoft voordoen, maar in werkelijkheid gebruikers proberen op te lichten. Daarvoor waarschuwt Microsoft. De softwaregigant zag de afgelopen jaren steeds meer nep-virusscanners en andere scareware verschijnen, die bijna identiek aan de software van Microsoft zijn. Daardoor zouden slachtoffers waarschijnlijk eerder tot betalen overgaan, stelt Jasmine Sesso van het Microsoft Malware Protection Center.

De afgelopen tijd heeft Microsoft weer een opleving van een nep-virusscanner gezien genaamd Security Defender, alias Win32/Defmid, zoals Microsoft de scareware detecteert. De scareware zorgt ervoor dat klanten bij Microsoft komen klagen nadat voor het activeren van het programma hebben betaald.

Telefoon
Volgens Sesso wordt ook een toenemend aantal mensen door oplichters gebeld die zich als Microsoft personeel uitgeven. De oplichters bellen over een geïnfecteerde computer, waarna het slachtoffer software moeten aanschaffen en installeren.

"Microsoft zal nooit zomaar een gebruiker bellen. Nooit. Als je zo'n gesprek ontvangt, hang dan op", zegt Sesso. Ze merkt op dat legitieme Windows-gebruikers gratis over Security Essentials, Safety Scanner en Windows Defender kunnen beschikken.
http://www.security.nl/artikel/40104/1/Microsoft%3A_hang_op_als_we_bellen.html

Published On: 31-01-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht