Microsoft introduceert Office Online. De softwareontwikkelaar geeft daarmee Office Web Apps een nieuwe naam omdat de term 'apps' verwarrend zou werken. Daarnaast heeft Microsoft de dienst makkelijker vindbaar gemaakt via Office.com.

Microsoft zette de naam Office Online al eerder online in een vergelijking met de betaalde Office 365-suites, maar nu is de naamswijziging officieel doorgevoerd. De nieuwe naam moet ervoor zorgen dat de gratis Office-dienst meer gebruikers aantrekt. "We hoorden van gebruikers dat de term Apps in de naam verwarrend was. Is dat iets wat me moeten installeren? Moet ik naar een app-winkel om ze te krijgen", schrijft Microsofts Office-team.

Daarnaast zouden veel gebruikers moeite hebben om de dienst te vinden. Microsoft schoof Office Web Apps vooral naar voren als aanvulling op zijn onlineopslagdienst OneDrive, die overigens tot voor kort SkyDrive heette. Via de cloud opslag is Office Online ook direct te gebruiken, maar daarnaast kunnen gebruikers de dienst nu vinden via Office.com. Gebruikers kunnen hier direct Word Online, OneNote Online, PowerPoint Online en Excel Online benaderen en, na het inloggen met hun Microsoft-account, gebruiken.

Tegelijk met de naamswijziging heeft Microsoft een groot aantal nieuwe templates voor Word, PowerPoint en Excel online gezet. Vorig jaar voegde het bedrijf uit Redmond al realtimesamenwerking toe aan de gratis browserversie van Office.

"Office

tweakers.net

Published On: 20-02-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht