Microsoft is een campagne gestart die gebruikers vraagt om Internet Explorer 6 te dumpen, de browser is namelijk niet meer houdbaar. "Je drinkt toch ook geen 9 jaar oude melk. Dus waarom zou je een 9 jaar oude browser gebruiken?", zo is op melkpak te zien dat gebruikers tot upgraden moet aanmoedigen. IE6 verscheen in augustus 2001

De softwaregigant adviseert gebruikers om naar Internet Explorer 8 te upgraden, aangezien die browser veel meer malware blokkeert. De ondersteuning van IE6 is het laatste jaar steeds verder aan het afbrokkelen. Zo ondersteunen Google Search, Gmail, Facebook, YouTube en Digg de bejaarde browser niet meer.

2014
Eerder riep Microsoft gebruikers al op om te upgraden, maar het wil niemand dwingen. Daardoor kunnen gebruikers nog tot 8 april 2014 op ondersteuning rekenen. Dan stopt de ondersteuning van Windows XP, waarbij de browser gebundeld zat. Hoeveel mensen over vier jaar nog IE6 gebruiken is de vraag. De afgelopen negen maanden daalde het aandeel van 25,3% naar 17,6%.Microsoft is een campagne gestart die gebruikers vraagt om Internet Explorer 6 te dumpen, de browser is namelijk niet meer houdbaar. "Je drinkt toch ook geen 9 jaar oude melk. Dus waarom zou je een 9 jaar oude browser gebruiken?", zo is op melkpak te zien dat gebruikers tot upgraden moet aanmoedigen. IE6 verscheen in augustus 2001.

Published On: 19-05-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht