Microsoft heeft woensdagochtend Windows 10 geïntroduceerd. Het nieuwe besturingssysteem wordt vanaf die dag verspreid als gratis update onder gebruikers van Windows 7, 8 en 8.1.

De nieuwe versie van het besturingssysteem wordt ook meegeleverd met nieuwe pc's.

De update naar Windows 10 is niet voor alle Windows-gebruikers direct beschikbaar. De afgelopen maanden konden mensen zich aanmelden voor de upgrade en het systeem zal geleidelijk onder iedereen worden verspreid.

Eerst zijn de zogeheten Insider aan de beurt: de mensen die vroege versies van Windows 10 al een paar maanden uitproberen. Daarna worden de voorbestellingen chronologisch afgewerkt. Microsoft rolt de update langzaam uit om het systeem stabiel te houden.

Vernieuwingen

Windows 10 is de opvolger van Windows 8.1 en is qua ontwerp een combinatie van Windows 7 en 8. De software is weer wat meer gericht op pc-gebruikers die op een laptop of desktop werken in plaats van vooral op tabletgebruikers en mensen met een laptop met touchscreen zoals bij Windows 8 het geval was.

Bovendien is de nieuwe Windows-versie geschikt voor smartphones, hoewel die versie nog wat langer op zich laat wachten. Zowel tablets, smartphones als pc's gaan dus op hetzelfde systeem draaien met dezelfde apps en instellingen. Windows 10 werkt bovendien ook op de Xbox.

Microsoft voegt in het nieuwe besturingssysteem weer een startmenu toe, introduceert een nieuwe browser en integreert slimme assistent Cortana.

 

Nu.nl

Published On: 29-07-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht