Vandaag heeft Microsoft topman Steve Ballmer het nieuwe besturingssysteem voor smartphones officieel aangekondigd. Dit gebeurde tijdens een overal ter wereld via internet te volgen presentatie die samen met telecomprovider AT&T in New York werd gehouden.


Volgens Ballmer gaat het bij de nieuwe Windows Phone 7-telefoons niet om wat je er mee doet, maar hoe je het doet. Windows Phone 7 is modern in de zin van de hardware, het ontwerp en wat je er mee kunt doen, aldus Ballmer. Ook is Windows Phone 7 altijd handig te gebruiken ongeacht de hardware waar het op draait. Windows Phone 7 wordt gelanceerd met toestellen van vier fabrikanten: Dell, HTC, LG en Samsung. De toestellen kunnen verschillende uitvoeringen hebben met of zonder toetsenbord. In totaal presenteerde Ballmer negen verschillende toestellen. Een Windows Phone 7 toestel heeft altijd minimaal drie knoppen: terug, start en zoek.

De gebruikersinterface onderscheidt zich door het gebruik van tegels in plaats van pictogrammen op het startscherm om toepassingen mee te starten. Deze tegels kunnen live informatie bevatten waaronder beeld of tekst. Bijvoorbeeld als iemand zijn foto van bijvoorbeeld Messengerfoto vervangt verandert automatisch de foto in de tegel. Ook is een Windows Phone 7-telefoon aan te passen aan persoonlijke voorkeuren een instellingen. De telefoon werkt uitstekend samen met de mobiele apps en services van Windows Live. Uiteraard verwacht Microsoft dat er net als voor andere platformen veel apps gemaakt zullen worden door derden, die door de gebruikers uit de online marketplace geïnstalleerd kunnen worden.
""

Windows Phone 7 zal in 30 landen uitkomen bij 60 providers. Bij AT&T zullen er vanaf 8 november drie toestellen beschikbaar zijn voor een prijs vanaf $199. Nederland hoort niet bij de eerste lichting landen waar Windows Phone 7 zal uitkomen. Nederlandstalige toestellen worden pas begin volgend jaar verwacht. Wel zal het eerder mogelijk worden om Engelstalige versies van Windows Phone 7-toestellen in Nederland te kopen.

PCMweb

Published On: 11-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht