Microsoft heeft tijdens een presentatie de langverwachte iPad-versie van Office onthuld. Daarnaast komt het bedrijf met zakelijke software waarmee bedrijven apparaten van werknemers met Android, iOS of Windows kunnen beheren.

Dat liet de kersverse ceo Satya Nadella weten tijdens zijn eerste productpresentatie voor Microsoft. Het bedrijf brengt Office uit als een applicatie voor de iPad en deze is vanaf vrijdagochtend te downloaden in de App Store. Het Office-pakket bevat Word, Excel en Powerpoint en zou qua functionaliteit vergelijkbaar moeten zijn met de desktopversie, aldus Microsoft. Wel heeft de iPad-versie een aangepaste interface die geoptimaliseerd is voor tablets.

Documenten die worden geopend met Office op de iPad moeten er hetzelfde uit zien als op andere apparaten. Het is ook mogelijk om samen aan documenten te werken, iets wat Microsoft al introduceerde bij zijn Office 365-dienst. Gemaakte documenten worden automatisch opgeslagen in de clouddienst OneDrive.

Volgens Microsoft komen er zowel gratis als betaalde versies van Office voor iPad. Het lezen van Office-bestanden is mogelijk met de gratis app, maar wie alle functionaliteit wil, zoals editing, moet ervoor betalen. Wie een abonnement heeft op Office 365 kan gebruikmaken van alle functionaliteit zonder extra te betalen.

Tevens kondigde Microsoft software aan die bedrijven kunnen gebruiken voor 'bring your own device'-toepassingen. De software-omgeving, die Enterprise Mobility Suite wordt genoemd, laat gebruikers hun apparaten registreren om toegang te krijgen tot bedrijfs-apps en -instellingen. Er is ondersteuning voor apparaten die Android, iOS of Windows draaien. De Suite is gebaseerd op bestaande zakelijke software van Microsoft, zoals het Azure-platform.

tweakers.net

Published On: 28-03-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht