Microsoft heeft een derde bètaversie van de Windows 10 Technical Preview uitgebracht. De bèta draagt buildnummer 9879, de grootste vernieuwing is dat gebruikers de mogelijkheid hebben om de Zoek- en Multitask-knoppen van de taakbalk te kunnen verwijderen.

Windows 10 Technical Preview build 9879 is in tegenstelling tot de tweede bètaversie als image te downloaden vanaf de website van Microsoft. Zodoende kunnen gebruikers die zich nog niet aan Windows 10 gewaagd hebben direct instappen op de meest recente versie, in plaats van dat er nog meerdere updates geïnstalleerd moeten worden.

Er zijn verscheidene vernieuwingen en wijzigingen in build 9879 te vinden. Zo kunnen de zoek- en multitaskknoppen van de taakbalk gehaald worden vanuit het menu van de balk. Ook zijn er nieuwe animaties voor het minimaliseren en openen van vensters, gebruikers zouden hebben geklaagd dat de vorige animatie wat schokkerig was. OneDrive-gebruikers kunnen aangeven welke bestanden wel en niet gesynchroniseerd dienen te worden.

Microsoft heeft ook een aantal multitouch-commando's ingevoerd, iets waar de gemiddelde Mac-gebruiker wel bekend mee is. Door met drie vingers omhoog te vegen wordt het multitask-overzicht geopend, drie vingers omlaag zorgen ervoor dat het bureaublad getoond wordt. Met drie vingers naar links of rechts wordt tussen apps gewisseld, een tik met drie vingers opent een zoekopdracht.

Natuurlijk heeft Microsoft ook de nodige verbeteringen voor de snelheid en stabiliteit van het besturingssysteem doorgevoerd. Dat wil echter niet zeggen dat Windows 10 nu stabieler is, omdat het een bèta betreft kunnen er onbedoeld ook weer nieuwe fouten worden geïntroduceerd.

Techzine

Published On: 13-11-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht